Αυτόνομα Ενεργειακά Συστήματα

Αυτόνομα ενεργειακά συστήματα ονομάζονται τα συστήματα που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια ένα κτίριο το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΗ. Υβριδικό ενεργειακό σύστημα είναι αυτό που περιλαμβάνει περισσότερες από μια ενεργειακές πηγές.

aytonoma

Τα αυτόνομα συστήματα παραγωγής ενέργειας αποτελούνται από:

  • Φωτοβολταϊκές Γεννήτριες

  • Ανεμογεννήτρια (σε περιοχές με υψηλές ταχύτητες ανέμου), η οποία συνεργάζεται με τις φωτοβολταϊκές γεννήτριες.

  • Συσσωρευτές (μπαταρίες) οι οποίοι αποθηκεύουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και τη διοχετεύουν όταν απαιτείται

  • Ρυθμιστής Φόρτισης που είναι μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της φόρτισης και εκφόρτισης του συσσωρευτή.

  • Μετατροπέας (Inverter), ο οποίος συνδέεται με το συσσωρευτή και μετατρέπει το συνεχές ρεύμα σε εναλασσόμενο μονοφασικής ή τριφασικής παροχής.

Τα αυτόνομα συστήματα παραγωγής ενέργειας συνιστώνται σε περιπτώσεις όπου η περιοχή εγκατάστασης είναι δύσβατη και απομακρυσμένη από το δίκτυο της ΔΕΗ, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων. Τότε τα έξοδα για την ηλεκτροδότηση είναι πιθανόν περισσότερα από την εγκατάσταση ενός αυτόνομου συστήματος. Επίσης, σε εξοχικές κατοικίες όπου οι ενεργειακές καταναλώσεις είναι περιορισμένες μπορούν να καλυφθούν με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι μηχανικοί της Eco-Construction σας παρέχουν όλες τις υπηρεσίες για την αδειοδότηση, την μελέτη και την κατασκευή αυτόνομων ενεργειακών συστημάτων.